SADE YAĞ KULLANIM ALANLARI

Lezzeti ve kokusuyla kendisine hayran bırakan sade yağ elbette ki mutfakların baş tacıdır.

Antep baklavası, o eşsiz lezzetini ve çıtır çıtır olmasını sade yağa borçludur.

Özellikle hep tarifi merak edilen, “Bu nasıl böyle çıtır çıtır oluyor?” diye hayret edilen meşhur Gaziantep baklavalarının yapımında sade yağ kullanılır.

Sade yağ baklava dışında diğer şerbetli tatlıların yapımında da kullanılır. Sade yağ ile yapılan tatlılar diğer yağlardan yapılan tatlılara göre daha lezzetli olur.

Bunun dışında sade yağ her türlü yemeğin yapımında gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Hem de diğer yağlardaki gibi kaşık kaşık koymanıza da gerek yok. Sade yağın bir iki tatlı kaşığı kadar kullanılması bile yemeklerin lezzetini fark edilir derecede arttıracaktır.